Things to do in … Abu Dhabi

og:image metatag
Abu Dhabi

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi, is een van de topbestemmingen in het Midden-Oosten. Het is een centrum van cultuur dat een aantal toeristische attracties, musea en galeries herbergt. Afgelopen zomer had ik de gelegenheid om Abu Dhabi één dag te bezoeken, maar ik voelde al snel de vibes toen ik een aantal bezienswaardigheden bezocht. Hier zijn een paar dingen om te zien in Abu Dhabi.

Hyatt Capital Gate Abu Dhab

Hyatt Capital Gate Abu Dhabi

Verblijf

Abu Dhabi heeft een ruime keuze aan hotels, van kleine hotelappartementen tot luxueuze paleizen. Er is een accommodatie voor alle budgetten, maar over het algemeen is de stad vrij duur. Ik sliep in het Hyatt Capital Gate, een van de vijfsterrenhotels in de hoofdstad, dat een geweldige service biedt, en topkwaliteit kamers en suites. Het hotel is een bezienswaardigheid op zich, aangezien het gevestigd is in de verst overhellende wolkenkrabber (18 graden) in de wereld. Een toplocatie in de stad!

IMG_4995

Sheikh Zayed Mosque

Sightseeing

De Sheikh Zayed Mosque is de belangrijkste trekpleister in Abu Dhabi. Het is een moskee met een verbluffende 82 koepels, en een van de grootste in de wereld. Afgezien van zijn architecturale schoonheid laat het de islamitische kunst in al zijn glorie zien: meer dan 1000 pilaren, 24-karaats vergulde kroonluchters en ’s werelds grootste handgeknoopte tapijt. De witte muren van de moskee worden weerspiegeld in het water van de vijvers eromheen, wat me een groot gevoel van vrede en rust gaf. Dit moet je gezien hebben in Abu Dhabi!

De corniche van Abu Dhabi is een geweldig plaats om rond te hangen. Ik ben langs het hele strand en de jachthaven gewandeld. Het is er tamelijk koel, vooral als de wind opsteekt bij zonsondergang. Er zijn diverse winkelcentra, speeltuinen, café’s en restaurants in de buurt om rond te wandelen.

IMG_5045

Direct achter de corniche vormen de vele hoge gebouwen de skyline van Abu Dhabi, waaronder de Etihad Torens, die behoren tot de hoogste in de stad! Er is een observatieterras op de 75e verdieping van toren 2 waar je het uitzicht kan bewonderen onder het genot van een drankje. Vlak voor de torens ligt het Emirates Palace, een vijfsterren luxehotel gebouwd als een oriëntatiepunt dat de Arabische cultuur etaleert.

IMG_5049

UAE Heritage Village

Van het Emirates Palace, dat ik alleen van buiten heb gezien, wandelde ik naar het UAE Heritage Village, waar ik een indruk kreeg van de traditionele Emirati cultuur, in plaats van het moderne gezicht van de stad dat je overal ziet. Dit dorp is een prima manier om de traditie te ervaren, zoals een ritje op een kameel of Arabisch paard, dorpshutten en het woestijnlandschap. Ik liep een pad af naar de zee, dat me tot mijn verrassing terugbracht naar het moderne gezicht. Ik zag de gigantische torens weer, wat een indrukwekkend schouwspel was.

Waar ik veel over had gehoord, maar waarvoor ik geen tijd had tijdens mijn korte verblijf, was Ferrari World. Het is een reusachtig pretpark met een paar van de snelste en heftigste attracties ter wereld. Zo is er de snelste achtbaan ter wereld, die snelheden bereikt van 240 km per uur. Een geweldige plek voor wat adrenaline!

Kunst

Het Emirates Palace geeft onderdak aan de galerie Barakat die oude kunst en antiquiteiten tentoonstelt uit China, Egypte, het Nabije Oosten, precolumbiaans Amerika en het oude Griekenland en Rome. En wat nog meer is, alle tentoongestelde objecten zijn te koop. Dus houd je euro’s klaar voor een paar veilingen…

Wat de locale kunst aangaat is de Folklore Gallery op Zayed 1st Steet in Khalidiya een leuke plek om kunst uit de Arabische wereld en locale pottenbakkerijprodukten te ontdekken. De Hemisphere Design Studio & Gallery op Khalifa Street is een onafhankelijke galerie die werken van locale kunstenaars tentoonstelt.

Voor kunstminnaars vindt de Abu Dhabi Art Fair plaats van 5 tot 8 november 2014. De beurs presenteert museumkwaliteit werken uit diverse galerieën. Dit jaar is er een speciaal programma met een ruime keuze aan installaties en grootschalige beeldhouwwerken. De beurs is georganiseerd rond gesprekken met kunstenaars, workshops, tentoonstellingen ennog veel meer, en nog veel meer om het publiek te vermaken. De algemene toegang is gratis, dus ga erheen om van kunst in al zijn facetten te genieten.

Foto’s: © Omar Oualili

Comments

This post is also available in: English

Geef een reactie