Win het boek ‘Melk & Dadels’

Wedstrijd-Melk-en-Dadels-Cover

Melk en Dadels100 geheime recepten van Marokkaanse moeders  is een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van 20 moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders centraal staan. De recepten in dit boek zijn via een mondelinge traditie van generatie op generatie overgedragen en steeds verder geperfectioneerd.

Het boek is geboren uit de wens om de liefde voor de Marokkaanse keuken met anderen te delen en dit culinair erfgoed te bewaren. De moeders delen niet alleen hun liefde voor lekker eten, maar ook hun geschiedenis met de lezer. Ze laten ons genieten van nostalgische verhalen over hun eigen moeder die brood bakte in een klei-oven of tuinbonencouscous maakte van zelf verbouwde groenten. De kinderen vertellen over hun lievelingsgerecht en de herinneringen die daarbij horen. De moeder van onze eigen al.arte-redactrice Ibtisam Harrak deelt ook haar geheimen met ons in dit prachtige kookboek. Voor al.arte schreef ze deze column. Het resultaat is een gevarieerd boek vol goed uitvoerbare recepten, met de achterliggende verhalen over de oorsprong en ontwikkeling van de gerechten, uitstekende receptfoto’s en prachtige foto’s op locatie die recht doen aan de hoofdpersonen van de verhalen.

Zin om te kokkerellen met de recepten van bijzondere moeders veilig naast jou op het aanrecht? al.arte geeft twee exemplaren van dit unieke kook-en verhalenboek weg. Hoe? Heel simpel. Deel het lekkerste recept van je moeder hieronder met onze lezers en maak kans op dit kookboek!

Je kan deelnemen tot 30 november 2014.

Update: de winnaars zijn persoonlijk verwittigd.

Comments

Geef een reactie