STONES STORIES presenteert nieuwe collectie Amazigh clutches

STONE STORIES (6)

Na de eerste collectie berberjuwelen brengt STONES STORIES nu een tweede collectie uit met eigentijdse Amazigh clutches. Ontwerpster Fatima Essahsah heeft voor haar tweede roadtrip zich gespecialiseerd in textiel uit het noorden en zuiden van Marokko. Textiel is voor de identiteitsexpressie van de Imazighen erg belangrijk. Dat resulteerde in een kleurrijke collectie clutches met de kleuren en stijl van het westen en de authenticiteit van de Imazighen.

Een korte q&a met Fatima Essahsah, ontwerpster Stones Stories

Hoe ben je geïnspireerd geraakt om je collectie clutches te baseren op de typische tapijten, kleden en dekens uit Marokko?

Tijdens mijn tweede roadtrip in Marokko raakte ik geïnspireerd door o.a. textiel en prints voor mijn ontwerpen in sieraden. Voor mijn tweede collectie wilde ik iets anders voor STONES STORIES. Textiel speelt in heel Marokko een belangrijke rol, ook in de Amazighcultuur. De textiel die ik heb gebruikt voor mijn clutches paste goed bij de mooie verhalen die ik in mijn roadtrip had verzameld. Tevens vind ik mijn textiel rauw en doorleefd. Ik heb daarom de bewuste keuze gemaakte om de clutches grof en basic te maken. Ik wilde het textiel zo min mogelijk ‘bewerken’ om de authenticiteit levend te houden.  Deze clutches, die ook westerse invloeden vertonen, vind ik interessant en het beste van twee werelden vertegenwoordigen.

STONE STORIES (2)

Waarom is textiel belangrijk voor de identiteitsexpressie van Amazighen?

Dit heeft sterk te maken met de individualiteit van de Imazighen. Andere communicatievormen zijn o.a. muziek, tatoeages en sieraden. Zo werden toen – en worden op diverse plekken nog steeds – de sociale waarden van de Imazighen in stand gehouden. Wat ik zo bijzonder vind aan textiel is dat er patronen en symbolen verwerkt worden. Textiel krijgt op deze manier een betekenis en geeft zonder woorden een belangrijke invulling aan de Amazighcultuur.

STONE STORIES (5)

De tapijten, kleden en dekens worden van verschillende soorten wol geweven. Zijn deze clutches van dezelfde materiaal? Geweven en handgemaakt?

De gehele collectie is van verschillende soorten wol geweven en is vervolgens met de hand gemaakt. STONES STORIES is een duurzame sieradenlijn. Alle sieraden, het textiel en de clutches worden in goede omstandigheden in elkaar gezet.

STONE STORIES (8)

Wat is de gemiddelde prijs van een clutch en waar kunnen we deze kleurrijke tasjes kopen?

De gemiddelde prijs van een clutch is € 65. Op stonesstories.com kun je ons een berichtje sturen met je bestelling. Vervolgens zullen wij het verhaal achter het sieraad of de clutch doorsturen om het product meer waarde en verdieping te geven. Onze producten worden eenmalig gemaakt om de originaliteit van onze producten te waarborgen. Handig om te weten; onze klanten krijgen drie maanden garantie.

STONE STORIES (4)

Wat zijn je volgende projecten?

De derde roadtrip wordt op dit moment gepland voor 2016. Daar heb ik enorm veel zin in! Wij zullen ons richten op dorpen in het zuiden van Marokko om verhalen te verzamelen van de eerste generatie Imazighen.  Tevens zullen wij onze eerste STONES STORIES expositie organiseren in Amsterdam. De expositie geeft meer inzicht in mijn manier van werken en de verhalen die de collecties mogelijk maken. Dit zal in het najaar van 2016 plaatsvinden.

STONE STORIES (9)

 

Veel succes!

Volg STONES STORIES

www.stonesstories.com
info@stonesstories.com
www.facebook.com/stonesstories
instagram: @stonesstories

 

 

Comments

Geef een reactie