Modeontwerper Nawed Elias vertelt via zijn kleding het verhaal van de Pasjtoen

Geboren in een van de meest pure omgevingen van Afghanistan, en in van een van de meest kleurrijke, bruisende en dynamische stammen, de Pasjtoen, heeft Nawed Elias gevormd tot de kunstenaar die hij is. Een kunstenaar die kunst en cultuur samenbrengt op een fantastische manier. Met de liefde die hij voelt voor zijn vaderland en de connectie die hij heeft met zijn roots, brengt hij een ode aan beide door middel van zijn kledinglijn.

De stukken die Nawed ontwerpt zijn kunstwerken op zich, en daarmee onderscheidt Nawed zich ontzettend van de alledaagse modeontwerpers. Via zijn kleding vertelt Nawed het verhaal van de Pasjtoen, een stam in Noordoost-Afghanistan. Voor zowel man als vrouw ontwerpt Nawed zijn kunstwerken, en voor zowel man als vrouw van de Pasjtoen vertelt hij het verhaal. Nawed verbindt en creëert schoonheid op een fragiele en toch niet te doorbreken manier.

Hij geeft er een kunstzinnige twist aan door de link te leggen met het Westen, waar Nawed is opgegroeid, zonder te vergeten wat hem gevormd heeft en wat hem zijn naam met eer doet dragen.

Comments

This post is also available in: English

Geef een reactie