Maak kennis met Marokkaanse It-girl Sofia El Arabi

@ Sofia El Arabi

Zij is de nieuwe It-girl in Marokko. Sofia El Arabi van Bakchic. Ze is een mode-ontwerpster, blogger, onderneemster en styliste! El Arabi ’s blogs worden gekenmerkt door traditionele Noord-Afrikaanse folklore design gemixt met moderne ‘westerse’ items. Dit maakt El Arabi’s gevoel voor stijl één van de mooiste en de meest fascinerende die we tot nu toe hebben gezien bij al.arte.magazine. Helaas voor ons is ze nog niet zo bekend in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen. Wij maken kennis met deze enorme getalenteerde It-girl, Sofia El Arabi.

© Sofia El ArabiIn België en Nederland zijn we nog niet bekend met jou en jouw werk . Kun je jezelf even introduceren aan onze lezers?
Ik ben geboren in Casablanca in Marokko. Ik ben 30 jaar en ik woon in Casablanca . Na mijn middelbare schooldiploma aan het Lycee Lyautey ging ik bedrijfskunde studeren in Nice aan een Business School gespecialiseerd in ‘luxury marketing’. Dit deed ik voor mijn geweldige avontuurlijke bezoek aan de hoofdstad Parijs waar ik aarzelde tussen la dolce vita en de uitzinnigheid van de stad. Hier leerde ik deze verschillende levensstijlen te combineren. Het gezin staat centraal in onze cultuur, en onze neven en nichten gaan op een natuurlijke manier om met onze broers en zussen. Wat er in de kast van één zit, kan weer worden gevonden in die van de andere en vice versa, dat is educatie en het delen van liefde.

Je bent een grote blogger in Casablanca. Waar gaan je blogs over en waarom ben je deze blogs begonnen?
Fashion Bakchic is de blog die al mijn inspiraties, mijn mode-design, mijn dagelijkse gedachtes, mijn stemmingen door middel van mijn kledingcombinaties, mijn outfits kristalliseert … een dagboek dat openbaar is gemaakt. Dar en Beida (Dar el Beida is de Arabische naam van Casablanca, red.) is een weergave van het perfecte huis voor mij. Hierin verzamel ik oosterse decoratieve inspiraties, die altijd een vleugje westerse invloeden bevatten.

Hoe ben je aan de naam “Bakchic” gekomen?
Bij toeval… het lot dat verscholen zit achter het toeval ;)

Je bent bezig met verscheidene dingen, jouw persoonlijke blog, de blog over lifestyle en interieur, dan is er een blog over de hipste Marokkaanse kast die je hebt opgericht samen met jouw partner Joseph Ouechen, een fotograaf , mode- blogger en een stylist. En last but not least, de online webshop waar je door jezelf ontworpen kledinglijn met een etnisch randje en daarnaast door jou ontworpen sieraden. Hoe verklaar je deze veelzijdige interesse en creativiteit?
Ik wilde een andere visie van Marokko introduceren. Een meer modern beeld met daarin mode om clichés zoals couscous, Marrakech, kamelen en muntthee uit te wissen. Dat is aanvankelijk hoe Bakchic is gestart. Ik denk dat het een echte schatkamer is voor ontwerpers die op zoek zijn naar vernieuwing. Arabische en Afrikaanse culturen zijn uitzonderlijk rijk en zijn voeding voor inspiratie. Ik denk dat mijn fashion design in alle gevallen verrast… Maar het was genoeg voor een groot deel van de Marokkaanse jongeren om zich ermee te identificeren, omdat we allemaal een beetje op zoek zijn naar die perfecte definitie van onze cultuur, tussen moderniteit en conservatisme.

Wat is de voornaamste boodschap aan jouw lezers . Wat is belangrijk voor jou wat jij hen wilt laten weten?
Bakchic is handgemaakte kleding en elk stuk is met liefde gemaakt op een ethische manier. Ik wil niet betrokken zijn bij massaproductie, zelfs wanneer ik vele mogelijkheden zou hebben gehad. Mijn creaties zijn voor diegenen die een liefde hebben voor detail en prachtige stukken, maar de meesten zijn voor diegenen die dromen van het uniek zijn… die vrouwen zijn allemaal uitgenodigd. Het kan misschien een soort van plicht zijn … om echt je eigen cultuur te omarmen.

© Sofia El Arabi

Kun je ons vertellen over jouw kledinglijn Bakchic ? Hoe is dat precies ontstaan?
Ik ben erg blij om te zien dat mensen trots zijn op nieuwe opkomende ontwerpers in Marokko. Mijn merk is zeer goed ontvangen dus dat geeft me meer energie om meer nieuwe lijnen van de combinatie tussen moderne en traditionele kleding te ontwikkelen.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?
Uit Marokko, voornamelijk in Casablanca. Ik houd van wandelen over de oude markten en in de medina, gewoon kijken naar mensen en de energie te voelen en ik doe onderzoek naar Marokkaanse gemeenschappen, zoals Berbers.

© Sofia El Arabi

Wat is uiteindelijk je doel? Wil je met Bakchic de wereld veroveren?
Ik zou me graag vertegenwoordigd willen zien in grote concept stores met andere jonge ontwerpers over de hele wereld. En daarmee een ander beeld van de Marokkaanse mode & Arabische wereld laat zien.

© Sofia El Arabi

En dan nog wat kleine vragen voor onze lezers om jou beter te leren kennen.
Wie is je favoriete ontwerper ?
Jacquemus, Stella Mc Cartney, Rochas.

Wat is jouw beauty secret ?
Natuurlijke vooral… Voor het ontbijt drink ik een citroen in heet water met een lepel honing .

Wat jouw visie op deze wereld?
Elkaar helpen en zich bewust zijn van wat onze aarde nodig heeft.

Foto’s: © Sofia El Arabi

Comments

This post is also available in: English

Geef een reactie