Arabisch erfgoed op een zooltje

 

De Jordaanse ontwerper Anas Younis Shanaah studeerde in 1992 af in de architectuur. Zijn passie voor vormgeving bracht hem naar Florence en New York, waar hij zijn carrière begon in de mode. Na jarenlange samenwerking met luxe kledingwinkels, ontwerpers en stylisten vestigde Anas zijn merknaam aennis eunis in 2009. De ontwerper bracht de modewereld in vervoering door de lancering van een unieke exotische reeks schoenen en accessoires gebaseerd op kalligrafie en arabesque.

Zijn etnische achtergrond en expertise in vormgeving inspireerde hem een collectie uit te brengen die het traditionele erfgoed van de Arabische wereld voorziet van een moderne knipoog. Zijn creaties zijn te beschouwen als excentrieke en architectonische kunstwerken, met oog voor detail.

De Kalligrafie-collectie bestaat uit de sensuele lijnen van de Arabische letters. Deze geven een mystieke oosterse smaak aan de ontwerpen. Anas gebruikt kwalitatief leer, en met zijn ervaring van het fijne Italiaanse vakmanschap is elk paar schoenen een meesterwerk.

De Arabesque-collectie bevat de geometrische patronen die men op muren, vloeren en plafonds in de hele Arabische wereld kan terugvinden. De modeontwerper vertaalt deze eeuwenoude uitingen in een sluier van rijke tradities naadloos naar eigentijdse en stijlvolle schoenen.

Naast een schoenenlijn ontwerpt de designer ook accessoires zoals handtassen. De herfst/wintercollectie 2012 staat in teken van Damascus stoffen, woestijnen, aardetinten en levendige patronen en texturen. Deze collectie kan je hier bekijken.

Ook beschikt aennis eunis over een exclusieve uitgaanscollectie die geïnspireerd is op de sfeer van 1001 nachten. De schoenen zijn bijzonder en rijk in details.

De prijzen variëren tussen 299 en 699 euro en zijn exclusief beschikbaar in Doebai, Qatar, Bahrein en Koeweit. Of online op modahouse.com, internationale verzendingen slechts op aanvraag.

Foto’s: aennis eunis

Comments