Win kaartjes voor Nights of Ziryab

Nights

Nights

Het Amsterdams Andalusisch Orkest presenteert in samenwerking met Orchestra Temsamani (Tetuan) ‘Nights of Ziryab’

Nights of Ziryab is een unieke reeks concerten in Nederland en Marokko met het Amsterdams Andalusisch Orkest en internationale Andalusi top uit Tetuan (Marokko), Orchestra Temsamani.

De concerten staan in het teken van de muzikale erfenis van Ziryab (789-857), die in Al Andalus furore maakte met zijn muzikaal-culturele innovaties. Nights of Ziryab is een muzikale reis langs de tarab andalusi (klassiek), de suffi andalusi (mystiek-spiritueel) en de chabi andalusi (volks). Andalusi meester Mohamed Amin El Akrami begeleidt Orchestra Temsamani en aan zijn zijde staat de Zainab Afailal, die met haar gouden stem tot de wereldtop behoort.

Ud-virtuoos Mohamed Ahaddaf van het Amsterdams Andalusisch Orkest maakte in zijn jonge jaren onderdeel uit van Orchestra Temsamani. Nu staat hij samen met leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest Dwight Breinburg (viool), Mohamed Chairi (viool), Abdel Attihiri (vocaal), Jafaar Loughmani (viool), Emad Ghajjou (derbuga, percissoe) op het podium met Orchestra Temsamani.

Speciaal voor deze gelegenheid zullen gerenommeerde muzikanten als Tony Overwater (bassist), Orville Breeveld (gitaar), Rafael Domingo (flamenco-gitaar), Marianne Noordink (nay), Karima El Fillali (vocal), Bart Lelivelt (accordeon) het AAO versterken. Hiermee wordt een extra dimensie toegevoegd aan de muzikale samenstelling van Nights of Ziryab.

Rondom de concerten wordt tevens een uitgebreid randprogramma verzorgd, waarin dieper ingegaan wordt op de zeggingskracht van Al Andalus.

NIGHTS OF ZIRYAB gaat in Andalusische sferen in première op donderdag 4 september in de Tolhuistuin. De buitentuin verandert in een prachtige riad uit Andalusië.

4 september Tolhuistuin Amsterdam | 19.00 uur
Randprogramma: Storytelling Raphael Rodan ‘Ziryab’s Tale’, Hassan Bakkali en Nordin Lasfar ‘Suffisme in Andalusische traditie’ (documentaire) en lezing Neil van der Linden ‘Ziryab: dandy of genie?’

5 september De Doelen (Rotterdam) | 20.00 uur
Randprogramma: Hassan Bakkali en Nordin Lasfar ‘Sufisme in Andalusische traditie’ (documentaire)

7 september De Meervaart (Amsterdam) | 20.00 uur
Randprogramma: ‘Spoken word in Andalusische stijl’ en Hassan Bakkali en Nordin Lasfar ‘Suffisme in Andalusische traditie’ (documentaire)

Volg het Amsterdams Andalusisch Orkest via facebook en klik hier voor tickets!

Doe je liever mee aan onze wedstrijd? Beantwoord dan onderstaande vraag en stuur je antwoord asap naar wedstrijd@alartemag.be! Locatie naar keuze. Succes!

Wie was de heerser van het Abbasidische rijk tijdens de jonge jaren van Ziryab in Baghdad?

a. Harun Al Rashid b. Aberrahman III c. Mehmet II

Comments

Geef een reactie