Win een duoticket voor expo 1001 Inventions

1001 Inventions

1001 Inventions toont uitvindingen van de moslimbeschaving. Van straatlantaarn tot vulpen en van scalpel tot parfum. Talloze zaken die wij dagelijks gebruiken, zonder te weten dat ze oorspronkelijk afkomstig zijn uit een eeuwenoude moslimbeschaving. De tentoonstelling 1001 Inventions toont de bezoekers de wetenschappelijke en culturele ontdekkingen van de moslimbeschaving tijdens het duizend jaar durende Gouden Tijdperk.

1001 Inventions

De prijswinnende expositie strijkt tijdens haar wereldreis neer in het Rotterdamse voormalige Postkantoor. En is nog tot en met 11 januari 2015 te bezichtigen. De reizende tentoonstelling is wereldwijd al bezocht door ruim vijf miljoen mensen.

Tijdens het Gouden Tijdperk van de moslimbeschaving werden talloze uitvindingen en ontdekkingen gedaan waarvan wij tot op de dag van vandaag de vruchten plukken. Vele uitvindingen en kunstuitingen van inspirerende moslimmannen en -vrouwen hebben de funderingen gelegd voor onze de wereld van vandaag. Tijdens dit tijdperk, dat bijna 1000 jaar duurde, groeide alchemie uit tot de wetenschap van de scheikunde. Er werden pogingen gedaan om de eerste bemande raket te lanceren, om medische operaties uit te voeren en om te navigeren met behulp van de sterren. Daarnaast ontstonden de eerste theorieën over de evolutie van dieren.

1001 Inventions

Interactief vermaak

1001 Inventions is een interactieve tentoonstelling die haar bezoekers weet te boeien en verwonderen en hun kennis zal verbreden. De tentoonstelling biedt bezoekers van alle leeftijden educatief vermaak in de vorm van korte films, interactieve stations, workshops, spellen en acteurs die op de expositie rondlopen. Speciaal voor 1001 Inventions werd een film gemaakt met de gerenommeerde acteur Sir Ben Kingsley die tijdens filmfestivals in New York en Cannes verschillende prijzen binnensleepte voor beste educatieve film. Deze korte film wordt tijdens de expositie aan het publiek getoond. De expositie is opgedeeld in zeven verschillende zones die elk een deel van de moslimbeschaving omvatten.

Speciale actie

Tijdens de herfstvakantie (13 oktober t/m 26 oktober) gaan kinderen voor maar 1 euro naar 1001 Inventions! Meer info hier.

 

Wedstrijd!

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op één van de drie duotickets!

Wie is jouw favoriete islamitische wetenschapper, wat heeft hij uitgevonden en hoe is dat belangrijk voor ons leven nu?

 

Plaats je antwoord hieronder of stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.be (deelnemen kan tot 20 oktober 2014)

Succes!

1001 Inventions
Nog tot 11 januari 2015
+31 (0)6 52 68 59 51
Post Rotterdam, Coolsingel 42, 3011 AD Rotterdam
info@1001inventions.nl

In de herfstvakantie (13 oktober t/m 26 oktober) elke dag geopend! Een overzicht van de prijzen vind je hier.

1001 Inventions pai_114_1001Inventionsvliegendestart_1024x681x90

 © 1001 Inventions

Comments

Geef een reactie