Win een duoticket voor het concert van Souad Massi op 12 maart in de Ancienne Belgique

Souad Massi | © Jean-Baptiste Millot
Souad Massi | © Jean-Baptiste Millot

Eindelijk terug, zo’n tien jaar na haar vorige passage in Ancienne Belgique met de toen al verrukkelijke ‘Mesk Elil’ cd. Nu is er het nieuwe ‘El Mutakallimûm’ album, vrij vertaald ‘Meesters van de wereld’. Op zaterdag 12 maart treedt ze op in het Brussele Ancienne Belgique.

Souad Massi is een zalige zangeres van Algerijnse afkomst, maar nu noodgedwongen met Parijs als thuisbasis. Hier hoor je dan ook meer dan louter raï muziek. Kruisbestuiving dus: een unieke mix van alle moois dat haar beïnvloedde: chanson, jazz, Andalusische invloeden… en natuurlijk ook alle Noord-Afrikaanse klanken.

Ze werd al eens vergeleken met Tracey Chapman, maar laat dat dan vooral op haar eerlijke artistieke aanpak slaan. Zo zijn die ‘meesters van de wereld’ eerder grote artiesten, geesten, poëten uit honderden jaren Arabische cultuur die Souad hier wil eren als tegenwicht voor het extremere Arabische beeld dat momenteel overheerst.

Dapper & lekker!

Jawhar wordt voorwaar het voorprogramma, en Qibla Wa Qobla is de recentste, zeer intrigerende cd van deze Tunesische muzikant-acteur-auteur met een thuisbasis in België, waar hij terecht kan bij het attente Naff-label. Muzikaal omschreven als ‘worldfolk’, tussen Arabische chaâbi en Nick Drake, tussen religieus geïnspireerd en sensueel!

Dit concert vindt plaats in het kader van VW SPRING SESSIONS.

Souad Massi: vocals, guitar, plus Guy N’Sangué: bass – Mokthar Samba: drums – Patrick Marie Magdelaine: guitar – Rabah Khalfa: percussion.

Tickets hier.

Lees ons interview met Souad Massi over haar album El Mutakallimûm.

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het concert in AB!

Van welke afkomst is Souad Massi?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 10 maart.

Succes!

Comments

Geef een reactie