Wadjda @ De Krachtcentrale

11

Op vrijdag 16 september vertonen we in de Krachtcentrale een voorsmaakje van het MONA Film Festival. De film Wadjda van Haifaa Al Mansour speelt om 20 uur. 

Het MONA Film Festival, een nieuw artistiek filmfestival, vertoont bijzondere films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. MONA biedt een genuanceerd beeld van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in de Arabische wereld. Via films en documentaires draagt MONA bij aan een open, nieuwe kijk op de regio en een evenwichtiger beeldvorming over de Arabische wereld en de Arabische diaspora, in het bijzonder in Vlaanderen. Binnenkort meer nieuws!

Wadjda is een vrolijk stoer meisje van 10 dat met haar moeder in een buitenwijk in Saoedi-Arabië woont. Het meisje droomt van een eigen fiets om te racen tegen haar buurjongen. Maar meisjes mogen daar niet fietsen, “want daar word je onvruchtbaar van”. Wadjda is de eerste lange speelfilm die volledig werd opgenomen in Saoedi-Arabië, een land zonder bioscopen. Nog bijzonderder: de regisseuse Haifaa Al Mansour is de eerste vrouw die in Saoedi-Arabië een speelfilm heeft gemaakt. Aandoenlijk, bedrieglijk luchtig drama vol subtiele maatschappijkritiek.

Kom gezellig mee kijken!

Vrijdag 16 september 2016
Wadjda om 20 uur
Gratis toegang
Krachtcentrale (Zuiderpershuis)
Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen

Comments

Geef een reactie