Nederlands-Arabisch Festival SOUK 2014

SOUK

SOUK

Donderdag 1 en vrijdag 2 mei vindt in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam de vierde editie plaats van SOUK. Topartiesten op het Nederlands-Arabische Festival zijn het Marokkaanse hiphoptrio FNAÏRE en de Libanese zangeres Carole Samaha. Tickets zijn te koop via concertgebouw.nl.

SOUK is een spectaculair concert en dansfeest waar de Nederlandse en de Arabische podiumculturen elkaar ontmoeten. Grote sterren uit de Arabische wereld delen het podium met onder andere Holland Symfonia, solisten van Het Nationale Ballet en jazzpianist Michiel Borstlap. Populaire Arab-pop, (klassieke) westerse muziek, traditionele Arabische muziek, poëzie en dans vormen een unieke formule voor een fantastische avond uit.

SOUK 2014 presenteert als Arabische artiesten FNAÏRE en Carole Samaha. Het hiphoptrio FNAÏRE domineert op dit moment de Marokkaanse hitlijsten. Met passie en muzikaliteit trekken deze toppers in de Marokkaanse rap in eigen land volle zalen.

Zangeres Carole Samaha bracht na een succesvolle carrière als actrice in 2003 haar eerste album uit: Helm. Ze won de Arab Music Awards voor Best female newcomer en Best polyvalent talent. Na Helm volgden de al even succesvolle cd’s Ana Horra, Adwa’ Al Shohra, Hdoudi Sama en Ehssas. Inmiddels heeft de Libanese zangeres op alle belangrijke internationale podia opgetreden. SOUK is dan ook trots haar Nederlandse debuut te mogen presenteren. In het Concertgebouw zingt Carole, begeleid door Holland Symfonia, haar grootste hits.

SOUK Medina

Naast het festival op donderdag 1 en vrijdag 2 mei lanceert SOUK dit jaar ook SOUK Medina met van 27 april tot en met 5 mei exposities en activiteiten op diverse locaties in Amsterdam. Zo is in Museum Van Loon een tentoonstelling van Arabische kunstenaars te zien, het Amsterdam Museum toont de expositie Bekeerd – Moslim worden, moslim zijn en EYE vertoont de stille film Kiff Tebbi over de Italiaans-Turkse oorlog van 1911-1912. Ook bij partners Foam, het Stedelijk Museum, de Rijksacademie, de Tolhuistuin, Atria en Galerie Wies Willemsen zijn activiteiten in het kader van SOUK Medina.

 

Kijk voor meer informatie op www.souk.nl.

 

Comments

Geef een reactie