In Belgische première: ‘Mijn vader, de expat’

mijn_vader_de_expat_4E3B6B4BE2EA8337C1257C610054AF82_0
© Mijn vader, de expat

© Mijn vader, de expat

“De plek waar een kind voor het eerst zijn ogen opent, is zijn thuis,” zegt Ali, de vader van filmmaker en journalist Abdelkarim El-Fassi in ‘Mijn vader, de expat’. In het kader van 50 jaar Marokkaanse migratie organiseert al.arte.magazine samen met Abdelkarim El-Fassi en De Roma de vertoning van deze documentaire. Abdelkarim El-Fassi regisseerde ‘Mijn vader, de expat’ samen met Sjoerd Schipper en brengt zo een verhaal over zijn vader dat hij wil nalaten aan zijn ongeboren kinderen.

De documentaire gaat in op een aantal actuele (en alledaagse) thema’s. Abdelkarim beschouwt zijn vader niet meer als een gast en/of arbeider. Hij gaat verder waar anderen gestopt zijn en vraagt zijn vader Ali expliciet naar zijn dromen en angsten, en hoe hij terugkijkt op zijn ‘emigratie naar Mars’. Impliciet roept de documentaire ook een aantal vragen op, bijvoorbeeld over je thuis voelen, acceptatie en de zoektocht naar verschillende identiteiten. ‘Mijn vader, de expat’: een filmisch portret waarin het verhaal als erfgoed centraal staat.

De vertoning

Bovenop deze unieke première mag je een uitgebreid randprogramma verwachten. Zo is er een nabespreking met de filmmakers, muzikale intermezzo’s, spoken word, en nog veel meer.

Datum: 8 maart 2014 • 19u30 – 22u30
Deuren open: 18u45
Locatie: De Roma (Borgerhout)
Tickets: €14/12, hier bestellen

Meer info over de vertoning: De RomaMijn vader, de expat of info@zouka.nl

‘Mijn vader, de expat’

Genre: documentaire, 40 minuten, Nederlands gesproken
Een productie van: Zouka Media
Regie: Abdelkarim El-Fassi en Sjoerd Schipper
Camera: Robin Datema
Montage: Sjoerd Schipper en Abdelkarim El-Fassi
Productie: Asma El-Fassi
Grafisch en visueel vormgevers: Said Khalota & Zerferaaz Gulzar

Comments