Het festival dat Palestina in de kijker zet

EOP-affiche-honeypot-A2-no-logo-4-web

Palestine Arts and Film Festival

De vierde editie van het Kunsten- en Filmfestival Eye on Palestine biedt opnieuw een zeer gevarieerd programma met kwaliteitsvolle en prikkelende Palestina-gerelateerde film en kunst. Sinds 2010 is het festival uitgegroeid van een exclusief filmisch programma tot een festival dat ook ruimte schept voor visuele en levende kunst, theater en muziek, naast lezingen en debatten. Het festival brengt Palestina naar België door het publiek kennis te laten maken met opkomende en gevestigde Palestijnse en internationale regisseurs, kunstenaars, schrijvers, musici, wetenschappers en activisten. Samen zorgen ze voor een unieke kijk op het leven van de Palestijnen en de context waarbinnen hun leven zich afspeelt.

infiltrators 1

Wat mag u zeker niet missen?

De opening van het festival met de vernissage van de Disarming Design-collectie en de audiovisuele expo’s Al Jisser en This Mined Land of Ours (KVS, Brussel op 24.03 – 18u).

De opening van de audiovisuele tentoonstelling Towards a Common archive (KVS, Brussel op 31.03 – 17u) en de vernissage van The Lonely Crowd (Pianofabriek, Brussel op 4.04 – 20u) dat tot 9 mei doorloopt.

De gesprekken met de bekende Israëlische journaliste Amira Hass over journalistiek onder bezetting (De Centrale, Gent op 25.03 – 20u) en twee decennia Oslo-akkoorden. (KVS, Brussel op 26.03 – 20u)

De keynote lecture van Diana Allan (Filmplateau, Gent op 1.04 – 16u) gewijd aan het ‘Naqba archive’, 650 video-interviews met Palestijnse vluchtelingen van de eerste generatie. Diana Allen is een gerenommeerd filmmaker en antropologe.

De meer dan 25 films (documentaires en fictie) in Gent en Brussel met onder meer On the side of the Road ingeleid door filmmaker Lia Taranchansky (Sphinx, Gent op 1.04 – 20u), Leila and the Wolves ingeleid door filmmaker Heiny Srour (KVs, Brussel op 31.03 – 20u) en Occupied Palestine ingeleid door filmmaker David Koff (KVs, Brussel op 5.04 – 20u).

Concerten van Toot Ard (KVS, Brussel op 24.03 – 21u), Mashrou Leila (De Centrale, Gent op 30.03 – 20u), Alefba (KVS, Brussel op 4.04 – 20u) en Restless Leg Syndrome (KVS, Brussel op 5.04 – 22u).

De live art van Two Lady Bugs (KVS, Brussel op 4.04 – 18u en 5.04 – 20u) en de staged reading van Bashar Murkus (KVs, Brussel op 4.04 – 12u30).

U kan het volledige programma terugvinden op de website www.eyeonpalestine.be en op de hoogte blijven via de facebookpagina.

Eye on Palestine is een non-profit sociaal-cultureel project gerealiseerd door een brede waaier van Belgische organisaties met de hulp van vele vrijwilligers en instellingen: De Centrale, GAPP, Masereelfonds, MENARG, Pianofabriek, KVS, Victoria Deluxe en Vrede vzw. Met de steun van: Stad Gent, Oxfam Solidariteit, VGC en provincie Oost-Vlaanderen.

Comments

Geef een reactie