Festival een Andere Noot: kunst als uiting voor talent

FAN

Vier dagen lang – van 1 tot en met 4 mei – staan verschillende locaties, waaronder theater Zuidplein, in het teken van muziek en kunst. Tijdens de 9de editie van dit jaarlijkse festival vinden concerten, exposities en workshops plaats van internationale jonge artiesten en kunstenaars waaronder Ismail Belouch, Yusuf Labib, Said Idrissi en Qasim Arif.

Programma 1 tot en met 3 mei 2014

Diverse artiesten en kunstenaars krijgen de kans om hun talent te tonen aan het publiek. Zo geeft zanger en Oud-speler Moualy Ahmed een miniconcert. Hij is geïnspireerd door de oude artiesten zoals Oum Keltoum. Zijn specialiteit is klassiek Arabische muziek. Said Idrissi verzorgt een expositie en meerdere workshops over de Arabische kalligrafie. Hij is gespecialiseerd in verschillende stijlen: Koefi, Diwani, Roukaa en Nasg. Sevval Kayhan geeft een concert op 2 mei tijdens FAN 4 Ladies. Sevval deed mee met X-Factor 2013 en ze heeft een goede indruk bij de jury en het publiek achtergelaten. Yusuf Labib verzorgt een paar workshops over de Arabische Maqamat. Hij is een jonge artiest uit Marokko. Een van de hoogtepunten van zijn jonge muziekcarrière is zijn deelname aan de zesde editie (2011) van het internationale talentenjachtprogramma ‘Moenshied a-Shariqa’ van het gelijknamige kanaal uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Programma 4 mei 2014

Op 4 mei 2014 vindt de slotevent van het festival plaats. De host op deze dag is Samira el Kandoussi (presentatrice van het Ramadan Journaal en Lipstickmoslima’s). Ook zullen Nourdin el Ouali (politicus) en Abderrahim Bouna (stadsimker) als gastsprekers aanwezig zijn. Ismail Belouch en Yusuf Labib zullen onder begeleiding van het orkest ‘Tasnim’ optreden. Ismael Bellouch zingt zowel in het Berbers als Marokkaans Arabisch. De jonge artiest Yusuf Labib zingt zowel in het Arabisch als in het Turks. De slotevent biedt ook een podium aan jong talent in andere kunstvormen dan muziek. Zakaria Andour, een jonge cabaretier, zet allerlei typetjes neer; zijn bekende typetje is Ba Azouz, die zijn ervaringen vertelt als gastarbeider maar ook als vader van een lastige zoon. Qasim Arif, laat een wel heel andere kant van kunst zien. Hij toont namelijk zijn kunsten wat betreft lichtkalligrafie. Tot slot wordt er ook een optreden gegeven door Zakaria Oubbi, een getalenteerde pianist van 16 jaar.

Poster-FAN-2014_digital_v2

Meer informatie en kaartverkoop via www.eenanderenoot.nl

Comments

Geef een reactie