Extra speeldata Hijabi Monologen Nederland + workshop ‘Theatermonoloog schrijven’

Hijabi Monologen Nederland | © Afagh Morrowatian
Hijabi Monologen Nederland | © Afagh Morrowatian

In ‘Hijabi Monologen Nederland’ vertellen Nederlandse hijabi’s over hun eigen leven in indrukwekkende, humoristische, herkenbare en verrassende monologen. Het stuk brengt het verhaal áchter de hoofddoek, gebaseerd op waargebeurde ervaringen. Vijf getalenteerde actrices vieren het vrouw-zijn in al haar facetten en nemen het publiek met liefde mee in hun wereld.

In het najaar van 2014 werd ‘Hijabi Monologen Nederland’, een productie van Stage-Z, dertien keer gespeeld op negen locaties doorheen heel Nederland. Bijna 2000 bezoekers trokken erop uit om deze bijzondere vrouwen op het toneel te zien. Wegens grote publieke belangstelling is de theatertour nu verlengd met 4 extra speeldata. Dankzij al.arte.magazine kan je een duoticket winnen! Lees hieronder hoe.

Echte verhalen

Naast hun eigen verhaal delen de actrices ook verhalen van andere moslima’s. Met groot respect en liefde zijn vertellingen die tijdens eerdere workshops gedeeld zijn met het artistieke team vertaald naar authentieke monologen voor het theater. Rode draad in de verhalen is de band met Nederland. De andere monologen zijn eveneens authentieke verhalen die al eerder te zien waren op diverse podia tijdens de wereldtournee van ‘Hijabi Monologues theatrical movement’. Het originele script van deze monologen is geschreven door Sahar Ullah.

De reprisetournee van ‘Hijabi Monologen Nederland’ doet de volgende podia aan:
19 april 2015 | 15:00  Amsterdam – Stadsschouwburg Amsterdam
26 april 2015 | 14:15  Rotterdam – Theater Zuidplein
28 april 2015 | 20:30  Den Bosch – Verkadefabriek
18 mei 2015 | 20:30  Den Haag – Theater Dakota

De cast van ‘Hijabi Monologen Nederland’ bestaat uit theatertalenten Sanae Ben Abdelouahab, Fatiha El Khattabi, Souad Mokhtari, Muna Shirwa en Djamila Abdalla. Het artistieke team bestaat uit artistiek leider Rajae El Mouhandiz (zangeres, creatief producer), Elike Roovers (regisseur), Anouk Saleming (scriptwriter) en Morgana Machado Marques (theatervormgeving/visual artist).

Hijabi Monologen Nederland | © Afagh Morrowatian

Hijabi Monologen Nederland | © Afagh Morrowatian

Gratis workshop ‘Theatermonoloog schrijven’

Stage-Z zoekt herkenbare, eigentijdse, wereldlijke en spirituele levensverhalen van/over hijab dragende vrouwen van alle leeftijden en culturele achtergronden. Daarom organiseert de theaterproductie Hijabi Monologen Nederland op 8 en 9 juni 2015 gratis workshops ‘Theatermonoloog schrijven’ in Theater Zuidplein (Rotterdam). Het betreft de verhalen achter de hijab. Het gaat nadrukkelijk niet om de motieven om een hijab te dragen, maar wel over het dagelijks leven van hijabi’s in Nederland. De workshops worden gegeven door Anouk Saleming, toneelschrijfster van onder andere Hijabi Monologen Nederland.

Aan het eind van de workshop dragen de deelnemers hun zelf herschreven monoloog aan elkaar voor. Een selectie verhalen wordt voorgelegd aan de Amerikaanse artistiek leider en initiatiefneemster van Hijabi Monologues, Sahar Ullah. Zij bepaalt of het verhaal opgenomen wordt in de wereldbibliotheek van Hijabi Monologues met daarin een hele reeks verhalen van internationale hijabi’s.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.stage-z.nl. Er is plaats voor 40 vrouwen in totaal. Aanmeldingen worden verwerkt middels binnenkomst. De sluitingsdatum is 25 mei 2015. Deelnemers krijgen bericht of ze zijn toegelaten en op welke datum.

Data workshops:

– maandag 8 juni 18:00 – 22:00 uur
– dinsdag 9 juni 18:00 – 22:00 uur

Wedstrijd Hijabi Monologen Nederland!

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket!

Door wie is het originele script van de Hijabi Monologen geschreven?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com (deelnemen kan tot 18 april 2015)

Succes!

Comments

Geef een reactie