Andalus Voices: een muzikale hommage aan Andalusië

Andalus-Voices

Andalus Voices is een reeks unieke concerten over de rijke variatie aan Andalusische repertoires en stemmen. Van Arabo Andalus tot Jazz Andalus en van Flamenco tot Sefardi-Ladino. Een bijzondere samenwerking tussen internationale topartiesten en virtuozen uit Nederland, die het verhaal vertellen van het mystieke muzikale verleden van Al Andalus en het Andalusië van vandaag.

De concertreeks bestaat uit vijf programma’s: Safar Andalus, Tiempos Nuevos, Malhoun Jazz, Alhambra Poetry, Maghreb Icons. Andalus Voices zal oa in Amsterdam en Rotterdam spelen. Naast het optreden zijn er ook randactiviteiten: een lezing, voor- en nagesprek en/of workshop.

Safar Andalus
Het Sefardi-Ladino repertoire is de specialiteit van de Marokkaanse topvocaliste Samira Kadiri. Samen met de gerenommeerde sharqi-violist Nabil Akbib doen zij dit repertoire herleven met een eigentijdse signatuur. Zij staan samen met het Ahaddaf Quartet en het Amsterdams Andalusisch Orkest op het podium.

Tiempos Nuevos
Edsart Udo de Haes (gitaar), María Marín (zang/klassiek gitaar), Oene van Geel (altviool), Christina Hall (dans) en Jamie Peet (drums) laten zich inspireren door grote werken van de ‘Falla’ en ‘Rodrigo’. Zij worden verwerkt in nieuwe composities van Edsart Udo De Haes.

Malhoun Jazz
Malhoun-ster Sanaa Marahati zingt de Marokkaanse levensliederen onder muzikale begeleiding van het Ahaddaf Quartet en Amsterdams Andalusisch Orkest. Marahati wordt geroemd om haar karakteristieke gouden Maghreb-stem en men beschouwt haar als de opvolgster van Malhoun legende Zohra El Fassiya.

Alhambra Poetry
Literair-muzikaal programma geïnspireerd door poëzie en verhalen uit de verlichte straten van Córdoba en historische blauwwitte medina van Tanger. De poëzie en verhalen komen tot leven door voordrachten van spoken word artieste Karima El Fillali en storyteller Raphael Rodan. Op de achtergrond brengen de sound van de gitaar en de ud en de ritmes van de cajón en de derbuka deze steden tot leven.

Maghreb Icons
Unieke muzikale voyage over iconen uit het verleden. Van de rebelse Gnaoua beats van Nass El Ghiwane tot aan de jaren tachtig synthesizer Rai-sound van Cheb Hasni en van de chabi-andalusi maestro Chekkara tot aan de Atlas-Berber legende Rouicha.

Alle speeldata  & tickets vind je hier.

Wedstrijd Andalus Voices!

DOE MEE MET ONZE WEDSTRIJD EN MAAK KANS OP EEN DUOTICKET!

Uit hoeveel leden bestaat het Amsterdam Andalusisch Orkest?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com

Succes!

Comments

Geef een reactie