Win tickets voor dromerige muziek van Vardan Hovanissian & Emre Gultekin

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin
Vardan Hovanissian & Emre Gültekin

Op 13 januari vindt in De Roma een uniek concert plaats met prachtige weemoedige klanken van de Armeense Vardan Hovanissian en zijn muzikaal gelijkgestemde zielgenoot de Turkse Emre Gultekin. Vardan Hovanissian ontwikkelde zich tot één van de meesters van het dubbelrietinstrument duduk, dat de klank en ziel van Armenië als geen ander uitademt. Tien jaar geleden vond Vardan een zielsgenoot in de Turkse saz-speler Emre Gültekin, leerling van Talip Özkan.

Die grensoverstijgende vriendschap resulteert nu in een eerste duo-cd ‘Adana’. Adana refereert niet alleen naar de stad waar de Armeense tragedie van 100 jaar geleden zijn aanloop kende, maar staat ook voor de droom van een ander Adana, een stad waar Turken en Armeniërs in harmonie samenleven. Dit album staat dan ook symbool voor de verzoening en de vriendschap tussen twee verwante culturen. Teksten worden in het Armeens en het Turks gezongen en de melancholische klank van de Armeense duduk vloeit moeiteloos samen met het virtuoze snarenwerk op de tambur of de saz. Een album dat getuigt van de mogelijkheid om de geschiedenis een positieve wending te geven.

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het concert van Vardan Hovanissian & Emre Gültekin in De Roma!

Met welk instrument speelt Vardan Hovanissian?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 12 januari 2016.

Succes!

Comments

Geef een reactie