Win tickets voor de uitreiking van El Hizjra Literatuurprijs 2015

El-Hizjra

Op vrijdag 13 november wordt voor de 23e keer de El Hizjra Literatuurprijs uitgereikt. Dat gebeurt  in de Tolhuistuin, Amsterdam. Al jaren organiseert El Hizjra de El Hizjra-literatuurprijs om jonge mensen de kans te geven zich door middel van schrijven te uiten.

De El Hizjra Literatuurprijs is de langstlopende initiatief om jonge, kleurrijke schrijvers de kans te bieden hun intrede te doen in de wereld van literatuur. Daarmee neemt deze literatuurprijs niet alleen in Nederland maar in heel Europa een unieke positie in. Bekende schrijvers als Monique Samuel, Abdelkader Benali, Murat Isik, Mostafa Stitou en Said el Haji hebben mede door het winnen van de El Hizjra Literatuurprijs de aandacht op zich weten te vestigen.

Ook in 2015 hebben veel jonge schrijvers en dichters die zich verbonden voelen met de Arabische cultuur hun inzendingen naar El Hizjra gestuurd. Momenteel buigt de jury onder leiding van Petra Stienen zich over de ingezonden verhalen en gedichten.

Voor de uitreiking zijn ook Amsterdamse inburgeraars en Syrische jongeren uitgenodigd. Deze laatsten zijn enkele weken in Nederland en zullen een gedicht voordragen.

El Hizjra, opgericht in 1987, spant zich in om een artistieke brug te vormen tussen de Nederlandse en de Arabische kunst en cultuur. Juist de kunst en de kracht van het woord zijn de middelen om de pracht van de Arabische cultuur over te brengen. El Hizjra doet dit door onder meer door ieder jaar een literatuurwedstrijd, maar ook door lezingen en debatten te organiseren. El Hizjra is het Arabisch woord voor migratie.

Praktische informatie:

El Hizjra Literatuurprijs
13 november 2015
Aanvang: 19u00
Tolhuistuin, IJpromenade 2
Amsterdam
Entree €10,-
Aanmelden info@elhizjra.nl

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een vrijkaart voor deze avond!

Wat betekent El Hizjra?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 12 november.

Succes!

Comments

Geef een reactie