Win tickets voor concert Anouar Brahem in Bozar

brahem-anouar

De Tunesische oed-speler en componist Anouar Brahem stelt in Bozar (Brussel) op 21 oktober zijn nieuw project ‘Souvenance’ voor. Samen met zijn kwartet en het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië onder leiding van Frank Braley. Dit is het oudste kamerorkest van België.

bozar-anouar-brahem-orchestre-royal-de-chambre-de-wallonie-anouar-brahem-coverDe muziek van Anouar Brahem laat zich niet in een hokje duwen. Jazz, folk of wereldmuziek: geen enkele vlag dekt de lading volledig. Dat bewijst Brahem weer met zijn nieuwste project voor kwartet, bestaande uit bas, basklarinet, piano en oed, en strijkorkest. De naam van de plaat, ‘Souvenance’, is een mooi woord voor een verre herinnering. Het is de ideale titel voor dit album (ECM, 2014), met mysterieuze, hypnotiserende en sobere nummers.

Anouar Brahem volgde klassieke luit aan het conservatorium van Tunis bij verschillende meesters. Zij wijdden hem in in de traditie van de klassieke Maqam en de improvisatiekunst Taqsim. Beide tradities exploreert hij ten gronde. Zo slaat hij bruggen tussen veel verschillende muziekwerelden, waarbij hij zijn eigen taal ontwikkelt.

Deze Tunesische meester van de Oed (Arabische luit) heeft intussen meer dan 11 cd’s op zijn naam staan onder het prestigieuze ECM-label. Bij elk project bewandelt hij een ander pad. Er waren al samenwerkingen met Jan Garbarek, Dave Holland en John Surman, maar evenzeer met de Turkse klarinetvirtuoos Barbaros Erköse en neyspeler Kudsi Erguner. Zijn platen zijn stuk voor stuk hebbedingen – zo ook zijn concerten.

Anouar Brahem “heeft er steeds naar gestreefd die veelheid aan invloeden en passies te verweven in zijn eigen composities. Vandaag wordt hij aanzien als een van de weinigen die er in geslaagd is muziek te maken die enerzijds geworteld is in een eeuwenoude traditie en anderzijds heel eigentijds en actueel is.”

Anouar Brahem ud – Orchestre Royal de Chambre de Wallonie – Frank Braley leiding – François Couturier piano – Klaus Gesing bas klarinet, sopraan saxofoon – Björn Meyer electric bass

Coproductie Bozar, Moussem en Hello Jazz Festival

Woensdag 21 Oktober 2015, 20:00 (→ 22:00)
Bozar
Henry Le Bœufzaal
Ravensteinstraat 23
1000 BRUSSEL

Normaal tarief : van 15 tot 45 €
Tickets hier.

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het concert in Bozar!

Hoe heet het nieuwe project van Anouar Brahem?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 21 oktober.

Succes!

Comments

Geef een reactie