Populaire tv-serie Bnat Lalla Mennana komt naar Antwerpen

Bnat Lalla Mennana

Bnat Lalla Mennana

De Roma haalt de actrices van de Marokkaanse tv-serie ‘Bnat Lalla Mennana’ op 8 juni naar Antwerpen voor een komische theatervoorstelling. Deze voorstelling is een primeur, het is namelijk de eerste keer dat het gezelschap in België een show brengt.

De theatervoorstelling Bnat Lalla Mennana of ‘De Dochters van Lalla Mennana’ is gebaseerd op de gelijknamige hitserie van dertig televisieafleveringen. De serie wordt tijdens de Ramadan uitgezonden op de Marokkaanse zender 2M. Niet enkel in Marokko, maar ook in België en Nederland is de serie erg populair bij Marokkaanse gezinnen. Bnat Lalla Mennana of ‘De dochters van Lalla Mennana’ vertelt het dagelijkse leven van een familie in de stad Chefchaouen in Marokko. Vier zusjes lijden onder het gezag van hun strenge moeder. Een weduwe die voor al bang is dat de familiereputatie wordt geschonden. Ze probeert hen op allerlei manieren binnenshuis te houden, ver bij mannen vandaan. De meisjes verzetten zich hiertegen en zoeken toch hun vrijheid en onafhankelijkheid op. Hun revolte vertrekt zich op dramatische, maar ook op komische wijze.

Bnat Lalla Mennana straalt veel herkenbaarheid uit, zeker voor de eerste generatie Marokkanen (vooral de huisvrouwen) en hun dochters. Voor de andere kijkers geeft de voorstelling een interessante blik op een Marokkaans familieleven. In de voorstelling Bnat Lalla Mennana staan de vijf hoofdrolspeelsters uit de televisieserie op het podium: Nora Skalli, Nadia El Alami, Saâdia Azegoun, Saadia Ladib, Samia Akariou, Hind Essaâdi. De voorstelling geeft de kijker een blik op een Marokkaans familieleven.

De show is volledig in het Arabisch gesproken.  De Roma voorziet ook Nederlandse boventiteling.


Info & tickets

Zondag 8 juni 2014, 16 uur, €20/22

Tickets: www.deroma.be
Tel.: +03 292 97 40

Wedstrijd: win een duoticket voor Bnat Lalla Mennana

Waar in het noorden van Marokko speelt het verhaal van Bnat Lalla Mennana af? Stuur je antwoord vóór 30 mei 2014 naar wedstrijd@alartemag.be!

Comments

Geef een reactie