Souad Massi presenteert nieuw album in De Roma

souad

De Frans-Algerijnse artieste Souad Massi komt donderdag 15 oktober terug naar Antwerpen om haar gloednieuw album El Mutakallimûn (Masters of the Word) voor te stellen in De Roma. Ze is een van de meest succesvolle singer-songwriters van de Arabische wereld. Op haar nieuw album interpreteert ze teksten van oude en moderne Arabische dichters.

De 43-jarige Algerijnse zangeres Souad Massi groeide op in een muzikale familie. Haar ooms speelden jazz, haar broers waren verknocht aan rock. Terwijl haar vader luisterde eerder naar traditionele Algerijnse muziek luisterde, was haar moeder eerder verknocht aan Jacques Brel en James Brown. Die mix van muziekstijlen hoor je vandaag nog steeds in Souads muziek. Haar zachte gitaarballades putten zowel uit de Algerijnse raï als uit Franse chansons. Chaâbi, pop, folk, flamenco, country, Arabo-Andalusische muziek, rock en fado; het behoort allemaal tot haar muzikaal repertoire. Van een kruisbestuiving van culturen gesproken!

De singer-songwriter laat haar stembanden vibreren in het Arabisch en schakelt moeiteloos over naar het Frans, soms naar het Berbers. Haar poëtische teksten zijn persoonlijk, vooral als ze over de nostalgie naar haar vaderland zingt. In 1999 moest ze immers een smorende repressie in Algerije ontvluchten. Ze vestigde zich in Frankrijk, waar haar carrière in een stroomversnelling kwam.

Massi is met El Mutakallimûn (Masters of the Word) inmiddels toe aan haar zesde album. Voor dit album liet ze zich inspireren door moderne Arabische dichters en de gouden generatie van dichters uit het oude Andalusië.

Bekijk en beluister hier haar nieuwe single ‘Bima El TAloul’

Souad Massi
El Mutakallimûn (Masters of the Word)
€ 22
do 15 oktober 2015 • 20u30
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Info & tickets: www.deroma.be + 03 292 97 40

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het concert in De Roma!

Wat betekent 'El Mutakallimûn'?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 12 oktober.

Succes!

Comments

Geef een reactie