‘Nuff Said @ Takin’ It to the Street

Brzzvll, de huisband van ‘Nuff Said,  trad op tijdens het festival Takin’ It to the Street met Amir Sulaiman . Dit tweejaarlijks intercultureel festival wordt al bijna twintig jaar in Chicago georganiseerd door Inner-City Muslim Action Network (IMAN). IMAN werd in 1997 opgericht door een diverse groep moslims. Gedreven door hun mededogen en gevoel voor sociale rechtvaardigheid werken ze aan gemeenschapsopbouw en sociale verandering voor iedereen, ongeacht kleur of religieuze overtuiging. Met Takin’ It to the Streets brengen ze door middel van cultuur en kunst de wereld samen, en inspireren ze jong en oud.

Met de slogan The Journey to Justice Continues stond de editie van 2016 in het teken van de mars die Dr. Martin Luther King vijftig jaar geleden hield in Chicago. Op de ochtend van het festival verzamelden mensen uit alle hoeken van Chicago en daarbuiten zich om dit historische parcours onder leiding van Jesse Jackson – die er 50 jaar geleden ook bij was – af te leggen. Ook ‘Nuff Said was erbij. Bij aankomst op het festivalterrein namen tal van prominente sprekers het woord, waaronder de dochter van Malcolm X, Ilyasah al Shabazz, en de revelatie van het festival, Ziad Shakir a.k.a. de coolste imam aller tijden.

‘Nuff Said reisde samen met een filmploeg onder leiding van documentairemaker Sam Ostyn en legde deze unieke ervaring op beeld vast. Het verhaal dat hiermee wordt gebracht is er een van grootstedelijkheid, samenleven en de belangrijke rol die kunst hierin kan spelen, zowel in Chicago als in België. Het eindresultaat van deze productie wordt met een première begin volgend jaar verwacht.

Comments

Geef een reactie