Win tickets: Kasba speelt Rwina in Cc Berchem

jb_foto_kasba

Op zaterdag 2 april speelt de energieke band Kasba in Cc Berchem hun nieuwe album Rwina, een mix van gnawa, raï, chaabi, reggada, latin jazz, funk en rock. De Nederlands-Marokkaanse groep combineert Noord-Afrikaanse en westerse muziek met maatschappelijk geëngageerde teksten over vrijheid van meningsuiting, corruptie, religie, maar natuurlijk ook over de liefde. Stilzitten is er niet bij als deze 9- koppige band zich in beweging zet en de zaal in funky sferen brengt.

In het laatste decennium ontwikkelde Kasba zich tot één van de meest toonaangevende bands op het gebied van wereldmuziek in Nederland. Zo werkte Kasba samen met tal van artiesten variërend van Paul de Leeuw tot het Metropool orkest en van Frank Boeijen tot Bløf. In Marokko scoorde Kasba een nummer 1 hit en is de groep wekelijks te zien of te horen op radio en TV. Ook speelde Kasba verschillende concerten in Zuid-Amerika, waaronder één in het grootste theater van Zuid-Amerika in Bogota Colombia en op het internationaal vermaarde Ollin Kan festival in Mexico. In Nederland werden ze genomineerd voor verschillende prijzen, zoals “Beste Nederlandse wereldmuziek act”. De meeste internationale bekendheid verworven ze met hun optreden op het huwelijksfeest van koning Willem Alexander en koningin Maxima in 2002 dat in 64 landen werd uitgezonden.

Na het optreden van Kasba neemt Dj Nez plaats achter de draaitafels voor een feestje met de meest dansbare maghrebijnse muziek: rai, chaabi en reggada.

Kasba & Dj Nez
vvk: 10 euro
kassa: 12 euro

Cc Berchem
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het concert in cc Berchem!

Wat betekent Kasba?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 25 maart.

Succes!

Comments

Geef een reactie