Moussem eert Palestina met optreden van winnaar Arab Idol Mohammed Assaf

© Ibrahim Alalami
© Ibrahim Alalami

De nieuwste editie van Moussem Sounds is een ode aan de Palestijnse cultuur. De eregast is niemand minder dan popzanger Mohammed Assaf. Met een lied over de sjaal van Yasser Arafat won Mohammed Assaf in 2013 Arab Idol. Op zaterdag 21 november treedt hij op in Bozar, Brussel. En jij kan erbij zijn!

Mohammed Asaf is sinds Arab Idol razend populair in het Midden-Oosten. Deze voormalige bruiloftzanger verraste het miljoenenpubliek van Arab Idol met een lied over de sjaal van voormalig Palestijns leider Yasser Arafat. De Palestijn werd tijdens de MTV Europe Music Awards uitgeroepen tot de beste artiest uit het Midden-Oosten. Assaf engageert zich ook als goodwill ambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNRWA). Hij is de centrale gast op de derde Moussem Sounds, die in het teken staat van Palestina.

Het voorprogramma wordt verzorgd door drie Palestijnse kunstenaars die in België wonen. Ze laten je kennismaken met hun oeuvre: beeldend kunstenares Samah Hijawi, schrijfster Nisma al-Aklouk en dichter Fatena Al-Ghorra. Beeldend kunstenaar Samah Hijawi onderzoekt in haar videoperformance de zin van samenhorigheid, het collectief geheugen en de gedeelde identiteit. Schrijfster Nisma al-Aklouk en dichter Fatena Al-Ghorra lezen fragmenten uit hun oeuvre voor. Alle drie getuigen ze van de esthetische en menselijke rijkdom, en de diversiteit in de hedendaagse Palestijnse cultuur.

Daarnaast verwelkomt BOZAR The Long Journey van het Agentschap van de Verenigde Naties voor Hulp en Werken voor vluchtelingen uit Palestina (UNRWA). Deze fototentoonstelling brengt het verhaal en de veerkracht van vluchtelingen uit Palestina in beeld.

Een prachtig programma om niet te missen!

Praktische informatie:

Datum: Zaterdag 21 november 2015, vanaf 19u

Plaats: Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Voorprogramma: 19u – Samah Hijawi, Nisma al-Aklouk, Fatena Al-Ghorra (Studio – gratis toegang)

Concert: 20u30 – Mohammed Assaf (Hall Henry Leboeuf)

Prijzen concert Mohammed Assaf: €17, €35, €49, €61. Tickets hier te koop.

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het concert van Mohammed Assaf in Bozar!

Hoe wordt de Palestijnse sjaal genoemd?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 18 november.

Succes!

UPDATE 21 november 2015: concert is afgelast/uitgesteld. Meer nieuws volgt.

Comments

Geef een reactie