Haal meer uit je museumbezoek

ans_brys_20160417_D9O8968

Stad Antwerpen lanceert Antwerp Museum App

De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app.

Er valt in Antwerpse musea een schat aan kunst en geschiedenis te ontdekken. De gratis mobiele applicatie is de ideale gids tijdens een bezoek aan de Antwerpse musea zowel binnen de muren van het museum als op diverse locaties in de stad zelf.

Deze gratis mobiele applicatie is gemakkelijk te downloaden op een smartphone of tablet en zit boordevol exclusieve informatie, leuke weetjes en interessante rondleidingen in de Antwerpse musea én in de stad. Regelmatig worden nieuwe rondleidingen toegevoegd zodat de gebruiker altijd iets nieuws kan ontdekken.

Totaalaanbod binnen en buiten de musea

De Antwerp Museum App richt zich op het promoten van het aanbod van elk museum apart maar ook de musea als totaalaanbod. Door het totaalaanbod van alle deelnemende musea overzichtelijk in één applicatie aan te bieden maakt de app het voor bezoekers nog aantrekkelijker: Samen vormen alle rondleidingen één totaalbeleving: ze zetten ‘het museum’ in Antwerpen op de kaart.

De app vertelt het verhaal van Antwerpen. Dit verhaal treedt buiten de muren van het museum. Met de mobiele applicatie kan de bezoeker de verhalen en collecties van de musea zowel binnen de muren van het museum als op locaties in de stad ervaren.

 Voor, tijdens en na je bezoek

Deze app is een nuttig instrument ter voorbereiding van een bezoek aan de stad en tijdens het verblijf. Ook na afloop blijft de app fungeren als documentatiemiddel.

 Voordelen op een rijtje

Alle Antwerpse musea in één app
Rondleidingen in de musea én in de stad
Afwisselende inhoud: horen (tekst), zien (video) en luisteren (audio)
Download tours voor offline gebruik
Ook leuk voor kinderen. Er zitten in de app immers ook een aantal spelletjes die het museumbezoek voor kinderen toegankelijk maakt.

 De Antwerp Museum App: het huidige aanbod

De app bevat tours van: MAS | Museum aan de Stroom, Red Star Line Museum, Middelheimmuseum, MOMU | Modemuseum, Rubenshuis, Museum Plantin-Moretus, Museum Mayer van den Bergh, Rockoxhuis, Museum Vleeshuis, Letterenhuis, Maagdenhuismuseum, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Antwerpen Boekenstad, Visit Antwerpen. Maar de app kan ook worden gebruikt om kunstzinnige wandelingen door de stad te maken.

De app zal regelmatig verder worden uitgewerkt met actuele kunstevenementen in Antwerpen. Uiteraard is de app beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Praktisch

Om deze app te downloaden heb je een smartphone of tablet nodig en is beschikbaar voor Android en iOS. Downloaden is mogelijk via www.antwerpmuseumapp.be Leuk om weten is dat de app gratis is.

Comments

Geef een reactie