Fruit étrange(r): Brusselse jongeren maken theater over racisme

Fruit étrange(r)
Fruit étrange(r)

De jongeren van het Brussels theatercollectief Ras El Hanout spelen op 27, 28 en 29 oktober het theaterstuk Fruit étrange(r). Een voorstelling over racisme en rassendiscriminatie.

Onthoud Ras El Hanout, een Brussels collectief dat via theater de sociale en culturele situatie van minderheden thematiseert.  Ze bruisen van talent en nemen het heft in eigen handen om zelf theaterstukken te maken. Samen schreven ze hun eigen teksten en de verhalen zijn gebaseerd op hun eigen ervaringen en die van hun vrienden.

We kennen allemaal wel het verhaal van een Arabier, een zwarte of een jood die geconfronteerd wordt met racisme. Fruit étrange(r) bestaat uit verhalen van rassendiscriminatie. De titel verwijst dan ook naar het jazznummer Strange Fruit, gezongen door Billie Holiday. Het nummer veroordeelt het Amerikaans racisme, in het bijzonder het lynchen van Afro-Amerikanen. De lijken van de zwarte Amerikanen hangen als vreemdsoortige vruchten in de bomen. Het theaterstuk Fruit étrange(r) haalt inspiratie uit het leven van de acteurs. Echte verhalen, verhalen van vandaag, zoals die van Sophie en Amal. In feite zijn ze één en dezelfde persoon… maar Amal  heeft niet de juiste afkomst. Diallo met zijn twee euro, ken je hem? Hij is de straatverkoper… maar heeft niet de juiste papieren. En dan is er nog Mounia. Superbruisend, supergediplomeerd, megagemotiveerd…maar ze heeft niet het juiste kapsel.

Fruit étrange(r) betekende in 2010 het begin van het avontuur Ras El Hanout en tegelijkertijd de eerste stappen op het toneel. Na twee weken van voorstellingen voor 3500 toeschouwers maakt het spektakel een comeback in een actueel jasje.

Met: Ikram Achalhi, Ismail Akhlal, Abdelhak Chenouili, Yousra Dahry, Salim Haouach, Sanae Jamai,Youness Mernissi – Regie: Benoît Vanderyse

Frans gesproken.

Fruit étrange(r)
27 oktober, 28 oktober, 29 oktober
20u00
Théàtre Molière
Bolwerksquare 3
1050 Elsene

Tickets hier!

Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een duoticket voor het theaterstuk Fruit étrange (r)!

Wie zong origineel het jazzliedje Strange Fruit?

Stuur je antwoord naar wedstrijd@alartemag.com vóór 26 oktober.

Succes!

Comments

Geef een reactie