Artiest van de week: Suhair Sibai

Suhair Sibai, geboren in Syrië in 1956, is een fulltime beeldend kunstenares opgeleid en werkzaam in Los Angeles.

Volgens haar kan de diversiteit waarin we leven tot verwarring leiden bij onszelf, en in het contact met anderen. Metaforen worden soms wel, soms niet begrepen al naar gelang de omstandigheden, en met wie je communiceert. We zoeken onze weg in de wereld met veranderende opvattingen en compromissen. In andere woorden bedoelt ze dat het leven tegenwoordig zo verwarrend is, dat het moeilijk is uit te maken wat je ‘echte ik’ nou eigenlijk is.

Dus onderzoekt Suhair in haar werken de wie wij als individu zijn, en hoe we in onze huidige, lastige situatie terecht zijn gekomen. Ze gebruikt daarvoor de vrouwelijke figuur als haar favoriete medium. Door gebruik van emotioneel geladen kleuren creëert Suhair bewust een contrast met de melancholische vertellingen die bedoeld zijn om vervreemding te creëren onder het publiek. Het grote formaat van haar werken is bedoeld om haar toeschouwers erbij te betrekken en iets unieks te laten ervaren door de emotionele elementen van haar werk te combineren met hun eigen vooringenomenheden. Anders gezegd, grote doeken zijn ‘in your face’ doeken: je wordt gedwongen erover na te denken, zodat je eigen vooringenomenheid botst met haar emoties.

Haar werk is in particuliere en publieke collecties te vinden in New York, Los Angeles, Miami, Parijs, Londen, Dubai, Damascus en elders.

Verf en gemengde technieken, op doek 120 x 120 cm, of 150 x 120 cm

Klik op een afbeelding voor een galerijvoorstelling:

 

Foto’s: Suhair Sibai

Comments

This post is also available in: English