Creatieve fotoreeks ‘Ahwach’ van Abdellah Azizi

ahwach---DE1

Hoe leg je de sfeer van dansers en muzikanten vast? Daar is fotograaf Abdellah Azizi voor zijn ‘Ahwach’ fotoreeks in geslaagd. Azizi experimenteerde met verschillende fotografietechnieken zoals dubbele belichting en maakte ook gebruik van grafische software als Photoshop. Met als resultaat verbluffende kleurrijke beelden van een van de mooiste muzikale ceremonies uit de Amazighcultuur.

De foto’s uit de serie Ahwach nam hij tijdens het gelijknamige muziekfestival in Ouarzazate. Ahwach verwijst naar een folkloristische muziekstijl en de bijbehorende dans uit het zuiden van Marokko. Een Ahwachsessie wordt gehouden door een aantal artiesten, zowel mannen als vrouwen (in sommige regio’s alleen mannen). De performers spelen op het ritme van de trommels tijdens het zingen. Ahwach is een exclusief Amazigh (Berberse) traditie in Marokko, in het bijzonder in de regio van Ouarzazate, Zagora, Souss. In dit project wil Azizi de portretten van de dansers vermengen met de Ahwach-sfeer.

Abdellah Azizi (27) is een beroepsfotograaf uit Ouarzazate, Marokko. Hij is ook freelancer bij het e-magazine almaouja.com. Azizi houdt zich vooral bezig met documentaire fotografie en multimediaprojecten.

Comments

This post is also available in: English

Geef een reactie