Afro-Iran: De onbekende minderheid

De fotoserie van de in Duitsland geboren Iraniër Mahdi Ehsaei toont een kant van Iran die zelfs voor Iraniërs onbekend is. Een reis naar een plaats die wordt bewoond door de afstammelingen van slaven en handelaren uit Afrika.

De provincie Hormozgan aan de Perzische Golf is een traditionele en historische regio met een diverse en onbekende bevolking. De regio is omlijst met unieke landschappen en mensen met diepe persoonlijkheden: Iraniërs, die nog steeds Afrikaans bloed in zich hebben en die hun Afrikaanse erfenis voortzetten met hun kledingstijl, muziek, dans, en hun mondelinge tradities en rituelen.

De resulterende portretten onthullen nieuwe facetten en onbekende gezichten die niet typisch zijn voor het gewone beeld van Iran. Ze tonen details die de eeuwenlange geschiedenis van deze etnische minderheid documenteren. Een confrontatie tussen de Perzische cultuur en, het voor Iran ongebruikelijke, Afrikaanse bewustzijn.

Een verrassend nieuwe ervaring voor de kijker, één die de huidige aanwezigheid van Afro-Iraniërs in Iran toont.

Het fotoboek Afro-Iran – The Unknown Minority bestaat uit meer dan 60 portretten van Afro-Iraniërs en fullsize sfeerfoto’s met geografische, culturele en historische referenties. Bestel hier.

Comments

This post is also available in: English

Geef een reactie